Bazzum

Industri:Tech
Område:Sverige

Sammanfattning

  • Bazzum introducerar en ny plattform för rekrytering som effektiviserar matchningsprocessen genom avancerad teknologi och psykometriska bedömningar.

  • Genom att ersätta traditionella rekryteringsmetoder med en mer vetenskaplig och automatiserad process, tacklar Bazzum ineffektivitet och hög personalomsättning.

  • Plattformen lovar en smidig och skräddarsydd rekrytering med minskad resursanvändning och ökad precision i matchningen mellan jobbsökande och arbetsgivare.

  • Med en växande marknad för digital rekrytering och teknikdrivna lösningar, planerar Bazzum att expandera globalt för att möta den ökade efterfrågan på effektiv rekrytering.

VD-ord

Jag har arbetat med digital rekrytering länge. Ända sedan vissa fortfarande trodde internet var en fluga.1996 lanserade jag och en kollega Sveriges första jobbsajt på internet - Stepstone. Sedan dess har jag lanserat en handfull digitala rekryteringstjänster samt varit ansvarig/konsult på bl.a Jobbsafari och Blocket Jobb.

Idag är internet och digitala tjänster normen. Det är här man annonserar lediga tjänster och det är här man söker och hittar sitt nya jobb. Men om vi tittar på rekryteringsprocessen, så är det inte mycket som har ändrats.

Man når visserligen ut till betydligt fler kandidater nu. Men leden är många och desamma som förut - annonsering följt av personligt brev, CV, urval med fokus på hard skills (utbildning och erfarenhet), intervjuer, gå på magkänsla, ibland tester, anställning. Tittar man på aktuell statistik är misslyckade rekryteringar, svårigheter att hitta rätt kompetens, utdragna rekryteringsprocesser och bristande tid och resurser till rekrytering snarare norm än undantag. Detta är en stor utmaning för många företag och ett hinder för optimal tillväxt.

Samtidigt finns det massor av kvalificerade individer som vill arbeta och många som är intresserade av att byta jobb. Tiden då man fick guldklocka för trogen tjänst är över - sådant lockar inte idag. På framtidens arbetsmarknad byter man jobb efter några år, genomströmningen är stor och behovet av enklare och billigare, men samtidigt mer träffsäker rekrytering är uppenbart.

Vi på Bazzum utmanar etablissemanget med vår plattform och vårt löfte om en förkortad och förbättrad rekryteringsprocess. Alla onödiga led kapas. Med avancerad global web-scraping, psykometriska bedömningar och banbrytande matchningsalgoritmer och AI garanterar vi jobbmatchning med överlägsen träffsäkerhet. Vår modell är baserad på över 30 års forskning - inte magkänsla. Och forskningen visar att de faktorer som bäst förutsäger hur väl man lyckas på ett jobb och hur väl man passar in i ett företags kultur är power skills (soft skills, personliga egenskaper), problemlösningsförmåga, motivation, värderingar och intresse. Med Bazzum tar jobbmarknaden steget in i framtiden.

Rickard Linetti, VD och grundare

Bazzum

Status

Öppet för investering
Startdatum: 22 maj 2024Slutdatum: 1 juli 2024
Rest av minimimål
36%