Golden Age Models

Golden Age Models AB

Industri:Consulting
Område:Sverige

Sammanfattning

  • Nordens enda modellagentur för modeller över 50 år, och kanske världens enda agentur med en tydlig inriktning på det naturliga åldrandet.

  • Golden Age Models har skapat en unik nisch på en marknad som domineras av det unga idealet, och erbjuder kunderna en heltäckande servicestrategi.

  • Med initiativ som Golden Age Academy och Golden Age Foundation utvidgar de inverkan till påverkansarbete och utbildning, och verkar som en motvikt till den ökande ålderismen i samhället.

  • I takt med en ökande efterfrågan från konsumenterna, erbjuder Golden Age Models potential för stark tillväxt.

  • Agenturen har en omfattande mediebevakning och en snabbt växande följarskara globalt.

VD har ordet

Jag föddes som problemlösare och växte upp med en fot i kapitalismen och en i 70-talets aktivism.

Min mor lärde mig tidigt att om jag ser ett problem, så ska jag göra något åt det. Min far lärde mig hur, och att pengar är en förutsättning för att närma sig en lösning.

Jag grundade Golden Age Models i maj 2022 på grund av den diskriminering jag själv upplevde i mode- och skönhetsbranschen. Jag såg ett problem och gjorde något åt det.

På väldigt kort tid har Golden Age Models gått från att vara en idé till att vara en rörelse och en kraft som rör om och provocerar, inte bara inom branschen utan även i samhället.

Vi har växt från 12 till 170 modeller och ökat vår omsättning med 300% på bara ett år. Vi har anlitats av kunder som LYKO, Lindex, L’Oréal, Stadium, Nordea, Apotek Hjärtat, Indiska och IKEA. Vi har uppmärksammats i ett 20-tal artiklar och synts på fyra omslag.

I september i år tog vi, som den enda modellagenturen i världen, aktiv ställning mot invasiva skönhetsingrepp. Anlitar du en 70-åring från oss så ser hen ut som 70 år, du får det du betalar för. Vi fyller ett tomrum som är så underrepresenterat att vi ofta glömmer bort att äldre existerar.

Genom att angripa detta problem från dess kärna och öka representationen av mogna och äldre människor i media, skapar vi en förändring. På kort sikt skapar vi ett framgångsrikt bolag som snabbt tar marknadsandelar genom att vara progressiva i en traditionell bransch. På lång sikt bidrar vi till att skapa ett samhälle vi både vill bli gamla i och se våra barn växa upp i.

Vi tror på allas inneboende styrka och skönhet, och att ålder är en tillgång som är menad att synas. Åldersdiskriminering påverkar alla, många upplever det här och nu medan andra kommer att göra det i framtiden, vilket lägger grunden för omfattande framtida hälsoproblem.

Golden Age Models är så mycket mer än en vacker yta, och att åldras är vår tillgång. Du får nu chansen att stötta oss och bli en del av denna rörelse. För som min far sa: med vilja och engagemang kommer du långt, och med en summa pengar kommer du ännu längre.

- Shama Persson, VD & grundare

Golden Age Models

Golden Age Models AB

Status

Stängd
Startdatum: 12 december 2023Slutdatum: 29 februari 2024
Rest av minimimål
133%