Stenmarks Växthusrestaurang

Stenmarks Växthusrestaurang i Skegrie AB

Industri:Food & Beverage
Område:Sverige

Sammanfattning

  • Stenmarks har utvecklat ett helt nytt sätt att kombinera snabbmat i toppklass med hållbarhet genom världens mest klimatsmarta restaurangbyggnad. I växthusrestaurangen kommer värme och vatten att återvinnas för att driva det 565 kvadratmeter stora, integrerade växthuset.

  • Vedugnsbakade pizzor i napolitansk stil och ett unikt hamburgerkoncept kommer att serveras i restaurangen. Allas favoriter och möjlighet till mycket bra lönsamhet.

  • Stommen på byggnaden är rest och planerad invigning är detta år.

  • 11,5 MSEK av det prognostiserade kapitalbehovet om ca 16 MSEK är redan säkrat till låg belåningsgrad.

  • Proof of concept för pizzorna. Sedan 2019 har grundaren drivit Stenmarks Lönnugn med pizza för avhämtning från sin egen trädgård med väldigt gott resultat. Trots ytterst begränsade öppettider har det bakats över 40 000 pizzor i den lilla trädgårdsugnen med ett fantastiskt mottagande.

  • Kundupplevelsen i växthusrestaurangen blir extraordinär och tillsammans med fantastisk mat till ett konkurrenskraftigt pris blir den framtida restaurangen en riktigt bra besöksattraktion.

Grundare/VD har ordet

Var med och bryt ny mark inom hållbar byggnation och bli samtidigt delägare i en av Sveriges häftigaste restauranger!

Varför använda en resurs bara en gång när det går att använda den två? Det är hela grundtanken bakom Stenmarks Restaurang & Växthus. En restaurang använder mycket energi och vatten. Normalt ventileras värmen bort och vattnet skickas iväg. Vi tänker annorlunda.

Vi kommer att återvinna värme och vatten för att driva ett 565 kvadratmeter stort integrerat växthus och odla våra egna ingredienser till så låg klimatpåverkan som det bara är möjligt. Dessutom blir det en underbar kundupplevelse att beställa och äta sin mat i ett grönt odlingslandskap året runt.

Under flera år har vi utvecklat ett unikt och fantastiskt matkoncept både vad gäller pizza och hamburgare som gör att vi differentierar oss mot konkurrenterna oavsett om det är den lokala standardpizzerian, hajpat napolitanskt ställe, McDonald’s eller finburgarbaren.

Sedan ett par år tillbaka har jag bakat pizza i min trädgård vissa dagar på helgen. Det har blivit över 40 000 sålda pizzor än så länge med fantastisk respons. Nu är vi snart redo att ta steget och flytta in i växthusrestaurangen och vill bjuda in dig att vara med på tåget!

Konceptet är utvecklat för att både vara klimatsmart, en unik upplevelse och högst lönsamt med bra utdelning till våra delägare.

- Claes Stenmark

Stenmarks Växthusrestaurang

Stenmarks Växthusrestaurang i Skegrie AB

Status

Stängd
Startdatum: 17 april 2023Slutdatum: 30 maj 2023
Rest av minimimål
226%